Technische omschrijving


 

01. Peil van de begane grondvloer

Als peil geldt de bovenkant van de afgewerkte vloer op de begane grond van de woning. Vanaf dit peil worden alle hoogtematen gemeten. Het peil wordt in overleg met de gemeente bepaald.

02. Grondwerk

Graaf- en grondwerk wordt verricht ten behoeve van de aanleg van:

  • De funderingen;
  • De rioleringsleidingen;
  • Alle leidingen ten behoeve van nutsvoorzieningen.

Eventuele hoogteverschillen in het terrein – met betrekking tot niet bestrate of bebouwde gedeelten – zullen met uitkomende agrond worden afgewerkt om deze hoogteverschillen weg te werken. 

03. Terreininrichting

De voorzijde van het terrein wordt voorzien van inrichting aangezien dit gezamenlijk terrein is. Het overgrote deel van de bestrating bestaat uit een grijsbeige gebakken klinker met visgraatverband. De parkeerplekken worden aangegeven met dezelfde klinker, maar dan in halfsteensverband. Aan weerszijden van de gemeenschappelijke oprit worden grasvlakken toegebracht.  

Het eigen terrein aan de achterzijde, wat door een dubbelstaafmat hekwerk met enkele looppoort wordt afgescheiden conform de tekening, dient door de koper zelf ingericht te worden. 

De grindstrook rondom de woning wordt meegenomen in de terreininrichting, hier meer over onder ‘Riolering en hemelwaterafvoer’. 

04. Fundering

De fundering van de woningen wordt uitgewerkt als balkfundering volgens constructeur. Dat wil zeggen dat er verder geen heipalen onder het pand zitten. Er wordt gebruik gemaakt van Isotras geïsoleerde peilwerkblokken. 

05. Riolering en hemelwaterafvoeren

Vanaf diverse afvoerpunten in de woningen worden kunststof afvoerleidingen gelegd en aangesloten op de buitenriolering. De buitenriolering is van recyclebaar kunststof en wordt aangesloten op het openbare rioolstelsel. Het hemelwaterafvoer gaat grotendeels via de grindbakken rondom de woningen. De enige goot die toegepast is aan de dakrand bevindt zich boven de voordeur van de woning. 

06. Vloeren

De begane grondvloeren worden gemaakt van een betonvloer op zand, voorzien van isolatie en afgewerkt met een cementdekvloer. De eerste verdiepingsvloer bestaat uit een afgestorte betonnen systeemvloer, met daarop een cementdekvloer. De zoldervloer wordt uitgevoerd als houten balklaag. Alle vloeren voldoen aan de vereiste isolatiewaarden gesteld door het Bouwbesluit.

07. Gevels en wanden

De gevels zijn opgebouwd uit een binnenspouwblad van kalkzandsteen, isolatie, een luchtspouw en een buitenspouwblad van thermisch gemodificeerd hout. Enkele gevelvlakken worden verdiept toegebracht met een ander soort profiel gevelbekleding om zo diepte en reliëf te bewerkstelligen. Gevelopeningen op de begane grond worden vanaf de vloer toegebracht om zo een open gevoel en voldoende lichtinval te creëren. De gevels tussen de woningen in worden extra brandwerend behandeld in verband met brandveiligheid. 

De binnenwanden in de woningen worden opgebouwd middels gasbeton of kalkzandsteen. Sommige van deze wanden zijn dragende wanden, deze zullen altijd als kalkzandsteenwand uitgevoerd zijn. 

Alle gevel- en wandconstructies voldoen aan de vereiste (geluid) isolatiewaardes gesteld door het Bouwbesluit.

08. Gevelkozijnen

De ramen en deuren van de woningen worden uitgevoerd in hardhout, voorzien van geïsoleerd glas en geschilderd. De kozijnen liggen verdiept in de gevel en komen overeen met de kleur van de gevelbekleding om zo een eenheid te bewerkstelligen. Het diepteverschil zorgt voor een optisch reliëf dat karakter geeft aan het gebouw. De vensterbanken zijn van kunststeen, en de waterslagen zijn van aluminium. 

09. Zonwering

De dakramen zijn niet voorzien van zonwering. Wil u toch zonwering bij uw dakramen, kan hiervoor geopteerd worden in de optielijst.

10. Daken/zonnepanelen

Het dak bestaat uit een keramisch pannendak met een matzwarte kleur. Tevens is er een indaksysteem voor de zonnepanelen. Dat wil zeggen dat zonnepanelen niet boven op de dakpannen worden geplaatst maar dat deze in het dak zelf verwerkt worden om een vlakker geheel te bewerkstelligen. De zonnepanelen worden aan beide kanten hoog op het dak geplaatst om de blootstelling aan zonlicht te maximaliseren. 

De dakconstructie voldoet aan de vereiste isolatiewaarde vastgesteld door het Bouwbesluit. 

11. Trappen en balustrades

De woning is voorzien van twee trappen. Een vurenhouten open trap van de begane grond naar de eerste verdieping en een houten vlizotrap van de eerste verdieping naar de technische ruimte op de zolder. Bij de trap wordt een houten muurleuningen aangebracht op aluminium leuninghouders. De traphekken worden uitgevoerd als houten spijlenhek voorzien van een grondlaag.

12. Verlichting

De armaturen zelf worden niet voorzien. Er worden enkel aansluitpunten voorzien waar u na de oplevering zelf een armatuur aan kunt brengen. 

13. Vensterbanken, waterslagen en dorpels

De vensterbanken ter plaatse van de raamkozijnen welke niet doorlopen tot aan de vloer worden voorzien van een donkere kunststeen vensterbank. De waterslagen zijn van aluminium. De dorpels ter plaatse van de kozijnen die wel tot de vloer doorlopen en de natte ruimtes zijn van kunststeen.

14. Binnenkozijnen en binnendeuren

De binnenkozijnen worden uitgevoerd in hout. De deuren zelf zijn ook van massief hout. Beide worden wit afgewerkt. 

15. Keuken

De woningen worden door de aannemer niet voorzien van een keuken. Wel worden eventuele aansluitingen en dergelijke in overleg aangebracht. 

16. Ventilatie

De woning is voorzien van een duurzaam warmte-terug-win ventilatiesysteem met mechanische toevoer en mechanische afvoer. Het gebalanceerde ventilatiesysteem bestaat uit een ventilatorunit die geplaatst is in de techniekruimte op zolder. De unit verwarmt de koude inkomende lucht met warme uitgaande lucht en de bijbehorende kanalen worden (waar mogelijk) in de vloer gestort. Het ventilatiesysteem is handmatig aan te passen in de daarvoor bestemde ruimtes in de woning. 

17. Sanitair

De badkamer wordt voorzien van een dubbele wastafel, een half losstaand bad en een inloopdouche. In de woning zijn twee aparte toiletten: een in de entree van de woning en een op de overloop van de eerste verdieping.

18. Vloerafwerking

De vloeren van de woning worden uitgevoerd als cementdekvloer. Dat wil zeggen dat de koper hier nog een afwerking moet voorzien. De vloer van de technische ruimte wordt uitgewerkt als houten balklaag getopt met underlayment. De toiletten en de badkamer worden voor zien van een keramische tegelvloer. 

19. Wandafwerking

De wanden in de woning die niet betegeld worden, worden behangklaar opgeleverd. Dat wil zeggen dat de naden van de kalkzandsteenblokken en de ytong gasbetonblokken dichtgemaakt worden. Vloerplinten worden niet voorzien. De wanden van de toiletten en de badkamer worden tot het plafond getegeld. 

20. Plafondafwerking

Alle gordingen blijven in het zicht met uitzondering van de stalen balken. Deze worden afgetimmerd. Op de eerste verdieping worden de hellende plafonds afgewerkt met spackspuitwerk. Dit geldt ook voor de vide. De gordingen blijven ook hier in het zicht. De hellende plafonds in de technische ruimte (zolder) worden verder niet afgewerkt. Hier blijft een schoonwerk dakplaat in het zicht. De vlakke plafonds worden ook afgewerkt met spuitpleisterwerk.

21. Verwarming en warmwater

De woningen zijn voorzien van een elektrische warmtepomp waarvan de buitenunit is verwerkt in de carport. Deze warmtepomp voorziet de woning van warm tapwater en regelt de verwarming van de woning. De woning is tevens voorzien van vloerverwarming op de gehele begane grond en eerste verdieping. De leidingen worden verwerkt in de afwerkvloer. De badkamer wordt voorzien van een elektrische radiator als aanvulling op de vloerverwarming. De verwarming wordt geregeld aan de hand van de thermostaat.

22. Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt gemaakt volgens een zogenaamd centraaldozensysteem waarvan de leidingen worden weggewerkt in de wanden, in de vloeren en eventueel in de plafonds. Alle wandcontactdozen, schakelaars en dergelijk materiaal wordt uitgevoerd in wit en als inbouwmodel, tenzij anders gekozen door de koper (met uitzondering van de technische ruimte, de meterkast en een eventuele buitenberging). De schakelaars (eventueel in combinatie met wandcontactdozen) worden uitgevoerd op een hoogte van 1,05 meter. De wandcontactdozen en de loze leidingen worden aangebracht op een hoogte van 30 centimeter. 

23. Opruimen en schoonmaken

De woning wordt bezemschoon opgeleverd. Stickers, plakwerk en verfspatten worden verwijderd. Eventueel bouwafval wordt afgevoerd.